Home Hair Coloring with mahsa molayi

چگونه موهای خود را در خانه رنگ کنیم؟

اینکه رنگ مو آیتمی جادویی برای افزایش اعتماد به نفس و تغییر در استایل هر فردیست بر هیچکس پوشیده نیست. در کنار این، گسترش استفاده از فضای مجازی و تبلیغات روز افزون رسانه‌ها نیز، افراد را به سمت رقابت برای زیباتر دیده شدن و ایجاد تنوع  به خصوص در رنگ مو سوق داده است. این قضیه تا حدی پیش رفته که بدون اغراق می‌توان گفت ترند‌های رنگ مو به صورت فصلی و حتی ماه به ماه و روز به روز هم تغییر می‌کند. اما نمی‌توان از هزینه های گزاف هم پا شدن با این ترند‌ها چشم پوشی کرد. به همین دلیل افراد زیادی برای مدیریت این هزینه‌ها و صرفه جویی در آن، به سمت آموزش رنگ مو در خانه روی آورده اند. 

این طور تصور نکنید که یادگیری رنگ کردن مو صرفا برای صرفه جویی در هزینه‌هاست. ارتقا این مهارت می‌تواند راهی برای کسب درآمد‌های آنچنانی نیز باشد. بنابراین اگر شما هم  دلتان می‌خواهد موهای زیبا و خوشرنگ داشته باشید ولی وقت رفتن به آرایشگاه را ندارید و نمی‌خواهید جیبتان هم خالی کنید یا تصمیم به راه اندازی کسب کار خود در زمینه زیبایی مو دارید، با ما همراه باشید تا صفر تا صد رنگ کردن مو را یاد بگیرید و در عرض چند دقیقه به آرایشگری حرفه ای تبدیل شوید.

این مقاله توسط تیم آکادمی مهسا مولایی، بهترین مدرس رنگ مو در ایران تهیه شده است؛ اگر شما نیز جزء کسانی هستند که موهای خود را در خانه رنگ می‌کنید، تا پایان این مطلب همراه من باشید.

 

آموزش رنگ مو در خانه

یادگیری رنگ کردن مو به درد چه کسانی می‌خورد؟ 

برای خیلی از ما پیش آمده است که به آرایشگاه رفته و عکس رنگ مو مد نظر خود را به آرایشگر نشان داده ایم. او هم قول صد در صدی همان رنگ را به ما داده است. اما پس از ساعت‌ها و صرف وقت و هزینه بسیار، رنگ مو نهایی چیزی خلاف انتظارات ما می‌شود.

از طرفی هم بسیاری با سفیدی مو درگیر بوده و هر دو هفته یکبار مجبور به عمل ریشه گیری هستند. رفتن به آرایشگاه تنها برای ریشه گیری، شاید خیلی هزینه بر و زمان گیر باشد. اگر شما هم جزو یکی از گروه‌های بالا هستید، دیگر وقت آن رسیده است که ریش و قیچی را بدست گرفته و رنگ کردن مو را یاد بگیرید.

 

انواع رنگ مو (آموزش رنگ مو در خانه)

اگر برای اولین بار است که می‌خواهید موهایتان را رنگ کنید و هیچ  اطلاعاتی در زمینه رنگ مو ندارید، انتخاب نوع رنگ برایتان بسیار گیج کننده خواهد بود. برای اینکه انتخاب آگاهانه‌تر و بهتری داشته باشید، اول باید بدانید اصلا چه رنگ‌هایی در بازار وجود دارند. سپس با شناخت دقیق معایب و مزایای هر کدام از آنها و با در نظر گرفتن جنس موهایتان، مناسب‌ترین نوع رنگ را برای خود انتخاب کنید.به طور کلی رنگ مو در دو نوع گیاهی و شیمیایی در بازار وجود دارد.

 

رنگ مو گیاهی را کامل بشناسید

در گذشته اینطور نبود که یک روز هوس فلان رنگ مو به سرت بزند و فردا به مغازه بروی و رنگ بلوند دودی یا مسی آتشین را به راحتی از کاتالوگ رنگ انتخاب کنی. بعد از چند ساعت هم جلو آینه بشینی و برای بار هزارم عاشق رنگ موی جدیدت بشوی. در زمان‌های قدیم، انسان‌ها برای همین رنگ مو که الان خیلی ساده و پیش پا افتاده به نظر می‌رسد، چه سختی‌ها که نمی‌کشیدند. برای تغییر رنگ موهایشان گیاهانی همچون حنا، روناس، بابونه، پوست گردو، وسمه، ریواس و… را می‌جوشاندند و ترکیبات خمیری شکل را به موهایشان می‌مالیدند. پس از گذشت مدت نسبتا زیادی، اگر موهایشان همکاری می‌کردند، رنگشان قدری تغییر می‌کرد. اما خبر خوب پس از رنگ شدن موها این بود که جنس مو اصلا خراب نشده و ریشه مو تقویت هم میشد. همچنین خواص دارویی برخی از این گیاهان، بسیاری از بیماری‌های پوست و مو را از بین میبرد. 

امروزه هم خیلی از خانم‌ها و حتی آقایان، از رنگ‌های گیاهی برای تغییر رنگ موهایشان استفاده می‌کنند. ولی معمولا از دوام کوتاه مدت رنگ ارگانیک و عدم رنگ گرفتن موهای سفیدشان توسط آن شکایت دارند.

 

پشت پرده رنگ مو‌های شیمیایی 

با گذشت زمان، رنگ های شیمیایی تولید و روانه بازار شد که بسیار قوی‌تر و ماندگار‌تر از رنگ‌های گیاهی بود. این محصولات با استفاده از ترکیبات قوی شیمیایی همچون آمونیاک، هیدروژن پراکسید، انواع پروتئین‌ها، پیگمنت‌های رنگی، روغن‌ها و غیره در آزمایشگاه‌ها به تولید رسید. این نوع رنگ قدرت و سرعت بیشتری در تغییر دادن رنگ مو دارد اما در عین حال مو را به مرور و با استفاده مکرر خشک کرده و ساختار آن را به کلی از بین می‌برد. البته امروزه روش‌های بسیاری هم برای ترمیم موهای سوخته و آسیب دیده در اثر رنگ کردن وجود دارد.

رنگ مو شیمیایی با توجه به میزان ماندگاری و قدرت رنگ دهی، به سه دسته رنگ های دائمی، نیمه دائمی و موقت تقسیم می‌شود. رنگ مو موقت فقط توانایی رنگ دهی به سطحی‌ترین لایه مو را دارد و به همین دلیل آسیب چندانی به ساختار مو وارد نمی‌کند. گچ مو، اسپری‌های رنگ مو از پر طرفدار‌ترین رنگ مو‌های موقت هستند که در یک چشم به هم زدن رنگ مو را تغییر می‌دهند ولی با اولین شستشو، به همان سرعتی که ظاهر شده اند، از روی مو ناپدید می‌شوند.

رنگ‌های شیمیایی نیمه دائمی نسبت به رنگ‌های موقت ماندگاری بیشتری (حدود 6 هفته) دارد. اما اگر به دنبال رنگ مویی با ماندگاری فوق العاده بالا هستید، برای یک بار هم که شده باید رنگ‌های دائمی را امتحان کنید. این نوع رنگ به عمق مو نفوذ کرده و به همین سبب، دیرتر از سایر رنگ‌ها از روی مو به طور کامل پاک می‌شود.

 

رنگ مو گیاهی بهتر است یا شیمیایی؟ 

به طور قطعی نمی‌توان گفت رنگ ارگانیک بهتر و رنگ شیمیایی بدتر است یا بلعکس. چرا که بستگی دارد با در نظر گرفتن چه پارامتر‌هایی این مقایسه را انجام می‌دهید. با توجه به جنس مو و توقع هر فرد هنگام رنگ کردن مو، نظر هر فرد متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال اگر سفیدی موهایتان خیلی زیاد باشد، رنگ‌های شیمیایی نتیجه بهتری روی آنها دارد. پس در این مورد می‌توان گفت که رنگ مو شیمیایی بهتر است ولی در تمام موارد این طور نیست. همچنین اگر پوست بسیار حساسی دارید یا نمیخواهید کوچکترین آسیبی به موهایتان برسد، برای رنگ کردن موهایتان بدون تردید باید سراغ رنگ موهای گیاهی بروید.

 

تجهیزات ضروری برای رنگ کردن مو

حالا که با انواع رنگ مو و معایب و مزایای آنها آشنا شدید، وقت آن رسیده است که تصمیم خود را بگیرید و دست بکار شوید. پس از انتخاب نوع رنگ، باید ابزار مخصوص آن را هم بشناسید. رنگ کردن مو در خانه با رنگ شیمیایی در ظاهر اگر چه کاری بسیار سخت و حتی غیرممکن به نظر می‌رسد اما با داشتن ابزار حرفه در این زمینه، مطمئن باشید که اصلا هم کار سختی نیست. به هر حال هر کاری اصول و ابزار کاری خاص خود را میطلبد و رنگ کردن مو هم از این قاعده مستثنی نیست. 

کاسه و براش رنگ، دستکش، شانه، کلاه رنگ، وازلین، گیره مو، رنگ مو و اکسیدان درصد مناسب، مهمترین ابزار و مواد مورد نیاز شما هستند. اگر هم می‌خواهید خیلی راحت کار کنید، بهتر است یکی از لباس‌های قدیمیتان را برای رنگ کردن مو کنار بگذارید. به این ترتیب حین رنگ کردن موهایتان هیچ نگرانی بابت کثیف شدن لباس ندارید و حواستان از هدف اصلی که رنگ کردن هر چه سریع‌تر‌ و دقیق‌تر موهاست، پرت نمی شود.

 

هنر رنگ کردن مو در خانه

چه رنگ مویی برای من مناسب است؟ 

اکثرا قبل از اینکه تصمیم بگیریم رنگ موهایمان را تغییر بدهیم، یک عالمه عکس در اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی می‌بینیم و هوس میکنیم موهایمان را دقیقا به همان رنگ در آوریم. اما اگر واقع بین باشیم، هر رنگ مویی به هر کسی نمی‌آید. حالا از کجا بفهمیم موهایمان چه رنگی باشد که جذاب‌تر به نظر برسیم؟ برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید تناژ پوستتان را تشخیص دهید. 

تشخیص تناژ پوست اصلا کار سختی نیست. کافیست به رگ‌های مچ دستتان نگاه کنید. اگر رنگی نزدیک به زیتونی و سبز داشتند، یعنی رنگ پوستتان گرم است. در صورت بنفش یا آبی بودن آنها، می‌توان به سرد بودن تناژ پوست پی برد.

 اما در برخی موارد این رگ‌ها نه به طور واضح سبزند و نه آبی. تناژ پوست این گروه افراد خنثی بوده و جزو خوش شانس‌ترین‌های کره زمین محسوب می‌شوند. چرا که محدودیتی در انتخاب رنگ مو نخواهند داشت و همه رنگ‌ها به پوست خنثی می‌آید.

بلوند پلاتینه، بلوند دودی، شرابی، قهوه ای دودی، بادمجانی، خاکستری و رنگ‌های پاستلی رنگ مو‌های ایده آل برای افرادی با تناژ پوست سرد هستند. اما کسانی که تناژ پوست گرم دارند، بهتر است یکی از رنگ‌های بلوند طلایی، مسی، عسلی، بلوطی و کاراملی را برای موهای خود انتخاب کنند.

 

صفر تا صد رنگ مو حرفه ای فقط در 4 مرحله 

 دیگر وقت آن رسیده است که یک بار برای همیشه ترس‌هایتان را کنار بگذارید و آرایشگر حرفه ای خانه خودتان شوید. اولین نکته ای که تاثیر حیاتی بر نتیجه رنگ مویتان دارد، تمیز یا چرب بودن موها حین رنگ کردن است. اگر میخواهید رنگ به عمق مو نفوذ کند و تاثیرش بر تمامی تارهای مو یکنواخت باشد، موهایتان را 24 یا 48 ساعت قبل از رنگ کردن بشویید. این کار باعث می‌شود پوست سر چربی خاصی ترشح کند. 

اما اگر موهایتان در اثر رنگ کردن‌های مکرر، حرارت، کلر آب استخر، دکلره و… آسیب دیده است، به کلی توضیحات فوق را فراموش کنید. به شما توصیه میکنیم که بازه زمانی بین شستشو مو و رنگ کردن آنها، بیشتر از 2 روز باشد. نوبتی هم باشد، نوبت آموزش قدم به قدم و حرفه ای رنگ کردن مو است.

  1. قبل از هر کاری، مقداری وازلین یا هر کرمی که در دسترس دارید، به قسمت‌هایی از پوست پیشانی، گوش‌ها و پشت گردن بزنید و دستکش لاتکس را بپوشید. این کار از رنگ گرفتن پوست این نواحی جلوگیری می‌کند.
  2. مقدار مناسبی از رنگ مو و اکسیدان (مطابق با نسبت نوشته شده بر روی قوطی رنگ مو) را درون کاسه ریخته و به کمک براش مخلوط نمایید تا کاملا یکدست و خامه ای شود.
  3. موها را به کمک شانه به دسته‌های کوچکتر تقسیم کرده و دیگر موها را به کمک کلیپس روی سر ثابت کنید. سپس مخلوط رنگ و اکسیدان  را با برس رنگ مو، تا 1 سانت مانده به ریشه، روی ساقه مو بمالید. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چرا ریشه‌ها را رنگ نمی‌کنیم؟ از آنجایی که حرارت سر در قسمت ریشه خیلی بیشتر است و گرما هم سرعت اثرگذاری رنگ را افزایش می‌دهد. اگر ریشه‌ها را از همان ابتدا رنگ کنید، رنگ ریشه‌ها روشن‌تر یا تیره‌تر (با توجه به رنگ انتخابی) از ساقه‌های می‌شود و این چیزی نیست که ما می‌خواهیم.

 وقتی که تمامی ساقه‌های مو را رنگ کردید دیگر وقت آن رسیده است که سراغ ریشه‌ها بروید. در پایان هم، موها را به آرامی شانه بزنید یا موها را با دست ماساژ دهید. به این ترتیب رنگ در تمامی بخش‌های مو نفوذ کرده و رنگ کاملا یکدست و یکنواخت می‌گردد.

  1. مدت زمانی که طول می‌کشد رنگ مو به داخل بافت مو نفوذ کند، با توجه به نوع رنگ و جنس مو متفاوت است. ولی معمولا بعد از گذشت 20 الی 30 دقیقه، باید رنگ را از روی مو بشویید. با توجه به اینکه شامپو و آب گرم باعث شسته شدن رنگ و کاهش تاثیر آن می‌شوند، توصیه می‌کنیم که برای شستن رنگ از روی مو از این دو مورد استفاده نکنید. همچنین اگر می‌خواهید رنگ موی درخشان و بادوام‌تری داشته باشید، می‌توانید از کرم تثبیت کننده رنگ در هنگام شستشوی موها کمک بگیرید.

آموزش رنگ مو در خانه با مهسا مولایی

نکات اساسی برای افزایش درخشندگی و ماندگاری رنگ مو 

وقتی موها را رنگ می‌کنیم، در روز‌های ابتدایی خیلی خوشرنگ و براق به نظر می‌رسند، اما با گذشت 1 الی 2 هفته، مو درخشندگی اولیه خود را از دست داده و ریشه مو هم تقریبا در این مدت رشد می‌کند و این تازه شروع کابوس است. چرا که رنگ موقت فقط بر سطح مو اثر گذاشته و توانایی نفوذ به عمق آن را ندارد.

یک راه ساده برای خلاصی از رنگ کردن مکرر، استفاده از رنگ موهای دائمی است. ترکیبات مورد استفاده در این نوع رنگ، قوی‌تر از رنگ موقت بوده به همین سبب تا زمانی که مو رشد نکند (معمولا بین 6 الی 10 هفته)، رنگ از روی آن پاک نمی‌شود. 

البته اگر جزو افرادی باشید که هر روز دوش می‌گیرند، باید بدانید که رنگ مویتان هنوز در معرض خطر است. شستشو مکرر سر به خصوص با شامپو‌های حاوی سولفات، قشری نازک از سطح مو را پاک می‌کند. بنابراین رنگ مو هر دفعه روشنتر از قبل و درخشندگی مو هم به مرور کاهش می‌دهد. 

Leave a Comment